Levensverhalen van cliënten

Levensverhalen van cliënten

Geschreven door studenten

‘Wat ons het meest raakt, is dat meneer veel heeft meegemaakt in zijn leven en God nog steeds heel dankbaar is voor alle zegeningen die hij ontvangen heeft.’ Studenten van het Hoornbeeck College Kampen bezochten cliënten van Curadomi en gingen in gesprek over hun jeugd, familie, geloof, werk van vroeger, etc. De studenten schreven op basis van die gesprekken het levensverhaal van de cliënt. 

‘Wat we ervan hebben geleerd? Goed luisteren naar de ouderen, van hen leren en respect hebben voor ze’, vertellen twee meiden tijdens de eindpresentatie. De leerlingen waren onder de indruk van de levenservaring van de cliënten.  Nathalie en Terina beschreven het levensverhaal van meneer Kanis. We krijgen een inkijkje in zijn verhaal: Vroeger had meneer Kanis een bootje waar hij graag mee het water op ging, maar zijn vrouw was daar niet zo fan van. Daarom ging zij er op de fiets achteraan. Zo konden ze toch samen een dagje weg. Meneer is graag buiten en geniet volop van de vogels, de planten en het water. 

Ook het verhaal van Jannie en Joop werd op papier gezet door studenten van de zorgopleiding: Jannie en Joop wonen in Kampen en genieten van het contact met hun zes kleinkinderen. Joop is heel ziek en krijgt chemokuren. ‘We halen juist veel kracht uit het geloof in deze moeilijke tijd en weten dat God er voor ons is’, vertelt Jannie. ‘We willen onze kinderen en kleinkinderen vooral meegeven om elkaar lief te hebben. Dat vinden we belangrijk in het leven.’ 

De cliënten die meewerkten aan dit project, kwamen in januari ook naar de eindpresentatie op school. Er ontstonden mooie gesprekken tussen de studenten, cliënten, zorgmedewerkers en docenten. Op deze manier wil Vrienden van Lelie zorggroep verbinding creëren tussen jong en oud. En daar doen we het voor!

  /imagecache/lg/uploads/2024/02/20240125-112303.jpg /imagecache/lg/uploads/2024/02/20240125-112308.jpg

Deel deze post